Theo Eyewear

Distributiecentrum en kantoren

OPDRACHTGEVER Theo bvba
LIGGINGArsenaalstraat 3, Antwerpen 
PERIODE 2002-2004
OPPERVLAKTE 1.500 m2
STATUS gerealiseerd
AANNEMER B&C Fred Moens nv

1 van 3

Het oog wil ook wat!

Theo Eyewear is uitgegroeid tot een internationaal vermaard brillenbedrijf. Patrick Hoet, het creatief brein en Wim Somers, commerciële manager vormen een geslaagde tandem. Samen met hun energiek, enthousiast team verdelen zij hun Theo’s over de hele wereld. Theo is een stylistisch zuiver Belgisch brillenmerk met een eigen identiteit, de monturen zijn extrovert, jong en kleurrijk. Zeer karakteriserend en een super eyeliner voor de moderne man of vrouw.

Wim Somers zag de kans schoon een bestaand entrepotgebouw aan te kopen dat diende gerenoveerd te worden. Dit gebouw moest even kleurrijk, licht en helder zijn als de Theo brillen. Tegelijkertijd rationeel, functioneel, ergonomisch en karaktervol. Een aangename werksfeer en een gebouw met uitstraling waren eveneens een must.

Om een lichte werkomgeving te creëren werd het dak en de vloeren van de eerste travee volledig weggebroken. Er werd een inpandige patio met nieuwe glasgevel geplaatst zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van de gevel of raamindeling. Deze inwendige transformaties resulteerden in een geweldig ruimtegevoel.

Alle dienstenruimtes werden geconcentreerd in een nieuwe fluo roze doos die onmiddellijk in het oog springt en die over de volledige lengte en hoogte van het gebouw tegen de scheimuur werd geschoven. Deze doos loopt door tot in de patio. Bij het binnenkomen wordt je even verblind door de felle kleuren maar éénmaal in het gebouw, voel je de energie en het dynamisme van een jong bedrijf en kan het niet anders dan dat je het leven door een gekleurde bril bekijkt.

De wisselwerking tussen de nieuwe, fijne en strakke elementen en het oude karakter van het sterke gebouw vormt het spanningsveld van dit ontwerp en doet grote ogen opzetten. Door de raamopeningen in de patio vangt men van op de straat een glimp op van de nieuw geïnjecteerde elementen.