project plus

8 office architects en Veelaert architecten bundelen de krachten en groeien uit tot een team met meer dan 20 medewerkers. De synergie creëert een surplus aan mogelijkheden. 8 office architects heeft ervaring met musea, openbare gebouwen, scholen, retail en kantoren. Veelaert architecten heeft ervaring met masterplanning, (sociale) huisvesting, woonzorgcentra, assistentiewoningen, kantoren, en bedrijfsgebouwen.

We willen de versmelting van de twee architectenbureaus tot één bureau stapsgewijs realiseren. Maar ook op korte termijn biedt de nieuwe structuur onmiddellijk een surplus.

zoo antwerpen, 8 office architects
annonciaden, veelaert architecten

MISSION STATEMENT

De dynamiek van 8 office architects en de ervaring van Veelaert architecten zal de basis vormen voor het architectenbureau van de toekomst. Onze focus ligt op het openen van perspectieven en het inspireren van het hele bouwteam. Wisselwerking en kruisbestuiving vormen de kern van een vernieuwende architectuur.

Een brede waaier van nieuwbouw en verbouwingsprojecten wordt geambieerd. De keuze en benadering ervan wordt overwogen op basis van: programma, architecturale kwaliteit, beleving, ruimtelijke context, duurzaamheid, budget, efficiëntie en ethiek.

Elk ontwerp is steeds het resultaat van een kritische en doorgedreven zoektocht naar het ideale antwoord op de gestelde vragen en specifieke randvoorwaarden. Beeldbepalende elementen zoals verhoudingen, harmonie, massiviteit, materialisatie, textuur en kleurgebruik zorgen voor de nodige emotionaliteit, de menselijke schaal en de herkenbaarheid voor de gebruiker. Pure details zijn een noodzaak voor een kwalitatief en duurzaam ontwerp. Onze ontwerpen zijn zuiver en respectvol voor het bestaande weefsel.

Ons team heeft ruime ervaring in het orkestreren van het volledig bouwproces, hanteert een no nonsens aanpak en streeft kwaliteit, stiptheid en efficiëntie na.

Wij communiceren open en helder met de opdrachtgevers en bouwpartners. We houden rekening met de wensen, de planning én economische betrachtingen van de opdrachtgever.

Ons multidisciplinair team is samengesteld uit een mix van jonge en ervaren medewerkers en stagiairs. Variërende samenwerkingen met andere ontwerpers in het algemeen (interieur, landschap, restauratie…) zullen onze kennis en ervaring verrijken.

Om gelijke tred te houden met de aanhoudende vooruitgang is bijscholing een constante. Ons team zal bestaan uit specialisten in diverse vakgebieden teneinde onze klanten steeds het beste professioneel advies en de meest innovatieve ontwerpoplossing aan te reiken.

Om een optimale samenwerking te bekomen tussen beide kantoren zal een draaiboek worden opgemaakt waarin zowel de structuur en de organisatie maar ook het ontwerp- en bouwproces nauwkeurig zal vermeld worden.

Intens op zoek naar kwalitatieve hedendaagse architectuur…

Antwerpen, mei 2017