05.10.2018 / JAN VEELAERT ARCHITECT

"Als architect zelf investeren in een oeuvreboek naar aanleiding van je zestigste verjaardag, een boek voor eigen gebruik, dat bovendien gemaakt wordt door je vrouw, het houdt een sterk risico in op een kritiekloze hagiografie. Toch overheerst die indruk niet na het lezen van dit carrière-overzicht maar wel een blijheid dat iemand buiten het inteeltkringetje van incrowd en usual suspects ook eens om terechte aandacht vraagt", aldus Filip Canfyn over het boek 'Jan Veelaert, architect'.

Lees hier zijn volledige recensie op architectura.be.

04.09.2018 / NIEUWE VACATURES ONLINE

Voel jij je geroepen om ons team te vervolledigen?  Lees hier onze nieuwe vacatures.

04.07.2018 / AWARD WINNING DESIGNERS 2018

Veelaert Architecten werd opgenomen in de lijst van AWARD WINNING DESIGNERS 2018 . Een project van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES . en toont de ontwerpkwaliteiten van de regio Antwerpen. Bekijk in het kortfilmpje hoe Jan Veelaert het evenwicht zoekt tussen ratio en emotionaliteit in de architectuur.

Het kantoor gaat op jaarlijkse zomervakantie van 9 t/m 27 juli. Vanaf 30 juli staat ons team weer enthousiast paraat met nieuwe energie. We wensen u een deugddoende zomer toe!

06.05.2018 / OPEN WERVENDAG RUBBENS STOKERIJ

Bezoek op zondag 6 mei onze werf van de Rubbens Stokerij te Zele.  Deze oude stokerij wordt omgevormd tot een groepswoonproject.  Bekijk hier alle info.

08.01.2018 / Archigoldcup Antwerpen 2018

We zijn er weer helemaal klaar voor! Wat een team...

29.11.2017 / 8 OFFICE ARCHITECTS WINT FEBE ELEMENTS AWARDS 2017

We zijn fier op onze partners bij 8 Office Architects! Zij sleepten met het topproject Skywalk & Inkomgebouw - ZOO Antwerpen, de FEBE Elements Awards 2017 voor Outstanding Precast binnen.  2017 is een prijzenjaar!

23.11.2017 / WERF RUBBENS STOKERIJ OP VOLLE TOEREN

In Zele is de herontwikkeling van de historische voormalige graanstokerij van start gegaan.  Weldra verschijnt hier een divers aanbod van ééngezinswoningen op een site met een authentiek karakter.

20.10.2017 / ASTRIDHOF BIJNA KLAAR

De werf Astridhof te Kapellen is bijna klaar.  Weldra kunnen de nieuwe bewoners genieten van de ruime appartementen in een prachtige bosrijke omgeving.

10.09.2017 / LANCERING EKSTERLAER PARKFLATS

Op 10 september wordt het project Eksterlaer Parkflats gelanceerd door Vooruitzicht.  Wie interesse heeft, kan hier een kijkje nemen naar deze luxe-appartementen in het groene Deurne.

06.07.2017 / NIEUW PROJECT / CONFISERIE ROODTHOOFT

Veelaert Architecten is fier jullie te melden dat wij de herbestemming van de snoepjesfabriek van ’t Arabierke mogen ontwerpen. Confiserie Roodthooft zegt de stad Antwerpen vaarwel en trekt naar Turnhout. Het historische pand in de Lange Leemstraat waar voorheen de heerlijke koffiekaramellen werden gemaakt zal met zorg voor zijn historiek worden omgevormd naar een multi functioneel geheel waar wonen en werken samen gaan.

Met dit zoete nieuws trekken wij op jaarlijkse vakantie van 10 t/m 30 juli. Vanaf 31 juli staat ons team met nieuwe energie weer paraat. We wensen u en uw familie een heerlijke vakantie toe!

31.05.2017 / PROJECT PLUS / ​​We bundelen de krachten

8 Office architects en Veelaert Architecten bundelen de krachten en groeien uit tot een team met meer dan 20 medewerkers. Beide bureaus werkten de afgelopen jaren al samen aan het project de Dames in de Lange Nieuwstraat en het project De Post op de Groenplaats. Ook in de toekomst willen we werken aan beeldbepalende innovatieve projecten.  Lees hier onze mission statement.

18.05.2017 / SPECIAL PRIZE SUSTAINABLE MIXED-USE PROJECT

Het project de Annonciaden werd op de eerste editie van de European Architecture Awards 2017 bekroond met de "Special Prize Sustainable Mixed-Use Project".  België werd de grote winnaar van deze Oscars voor Europese architecten georganiseerd door het architectenforum Archi-Europe en Realty. Maar liefst vier Belgische architecten kaapten tijdens de awarduitreiking enkele belangrijke prijzen weg. 

26.04.2017 / EUROPEAN ARCHITECTURE AWARDS 2017

Het project De Annonciaden te Wijnegem werd genomineerd uit 327 projecten, komende uit 32 verschillende landen voor de allereerste editie van de  European Architecture Awards 2017 in de categorie 'Healthcare'.  Mis de award-ceremony niet op REALTY 2017 op donderdag 18 mei. Fingers crossed!

24.04.2017 / ARCHITECT at WORK / C3A BIM-wedstrijd

Het project De Post, een samenwerking van 8 Office Architects, Veelaert Architecten en HC Demyttenaere, werd genomineerd voor de Bim-wedstrijd georganiseerd door C3A.  Het volledige gebouwencomplex werd opgemeten aan de hand van 3D laserscanning technologie.  Momenteel wordt het ontwerp verder uitgewerkt in Revit.  Neem een kijkje bij C3A op Architect at Work op 27 & 28 april te Kortrijk en stem op ons project!

10.04.2017 / BAKSTEEN IN DE MAAG

In 1996 realiseerde Jan een prachtige woning op palen in een japanse tuin te Schoten.  Onlangs werd dit gedetailleerd ontwerp rijkelijk vertoond en beleefd in het programma ‘Baksteen in de maag’ op Vier.  Herbekijk hier deze aflevering. 

13.01.2017 / PLAN MAGAZINE

De assistentiewoning als hart van de gemeenschap.
Het project Annonciaden te Wijnegem werd opgenomen in de nieuwe editie van Plan Magazine. 

06.12.2016 / FOCUS - ARCHITECTUUR BEKENT KLEUR

Architectuur en kleur horen bij mekaar als brood en boter.  Onze projecten Mikado en Bingolux werden als voorbeelden gepubliceerd in Focus. Hier bij Veelaert Architecten zitten we niet verlegen om kleur te bekennen.

24.11.2016 / OFFICE WITH A VIEW

Wat een uitzicht vanuit ons kantoor!

08.09.2016 / SCAN TO BIM

N²'t Kwadraat maakte voor ons een millimeter opmeting van het Postgebouw op de Groenplaats.  Door middel van 965 scanposities en een gedetailleerde puntenwolk hebben we een nauwkeurig BIM-model om mee aan de slag te gaan.  Lees hier hoe dit juist in zijn werk gaat. 

24.06.2016 / MERCADO

Oude postkantoor wordt foodie heaven “Mercado”. De benedenverdieping van het oude postgebouw op de Antwerpse Groenplaats wordt dit najaar omgetoverd in een foodhall, naar inspiratie van de Borough Market in Londen en de Boqueria in Barcelona. 8 Office Architects, Hans Demyttenaere en Veelaert Architecten werken ondertussen samen het ontwerp van de renovatie en restauratie van het gehele complex verder uit. Lees hier de publicatie in de gazet van Antwerpen.

14.06.2016 / Eksterlaer van start

Het officiële startschot werd gegeven voor de bouw van woonproject Eksterlaer. De eerste steen werd gelegd door Bruno Vande Vyvere (Matexi Antwerpen), Frans Lauwers (kabinetschef Rob Van de Velde) en enkele kopers. Eind 2017 zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woonwijk te Deurne-Zuid. Volg alle ontwikkelingen op de projectwebsite hier: eksterlaer.be.

09.03.2016 / BY THE C

De door Jan Veelaert gebouwde villa te Bonaire in de jaren negentig, werd onlangs verbouwd en uitgebreid met respect voor het origineel ontwerp. Deze exclusieve villa met privé strand biedt alles voor een relaxte vakantie in de Caraïben  Bekijk hier het resultaat.

09.09.2015 / NIEUW ONTWERP WOONARK

Veelaert Architecten ontwerpt een opvallende groene gevel voor de meubelzaak Woonark - Colifac - Krea te Sint-Niklaas.

19.08.2015 / START WERF TUNNELPLAATS

De werken van het project de Tunnelplaats zijn gestart.  De oude Renaultsite aan de Waaslandtunnel wordt volgende maanden gesloopt.  Het nieuwbouw wooncomplex zal eind 2017 klaar zijn.

31.05.2015 / Open Wervendag Annonciaden

In de dorpskern van Wijnegem realiseren wij voor Costermans Projecten een vernieuwend woonproject met 89 assistentiewoningen. De toekomstige bewoners zullen een beroep kunnen doen op zorgdiensten, ook kleinhandelszaken zijn voorzien.

Zondag 31 mei kan u de werf bezoeken op de Open Wervendag.
Meer info vindt u hier.

19.05.2015 / Laureaat architectuurwedstrijd Lepelhof

Het nieuwe Lepelhof te Mortsel zal een een katalysator worden voor een levendige buurt.  25 Sociale koopappartementen en een gemeenschapsruimte vormen het orgelpunt tussen de vrije basis school de Tandem, de Sint-Benedictus Kerk, het Oud kerkhof en het aangrenzend plein.

04.05.2015 / Nieuw ontwerp Rubbens Stokerij

In Zele vormt Veelaert Architecten de oude Rubbens Stokerij om tot een groepswoonproject van 29 appartementen en woningen. Oud en nieuw staan in contrast door vormgeving en materiaalgebruik.  De werken starten nog in 2015.

23.04.2015 / Start werf Velodroom

Op de hoek van de Meerminnendam en de Klapperstraat te Beveren-Waas starten de werken van het project de Velodroom. Onder het goedkeurend oog van het Freethielstadion zullen 34 appartementen, een commerciële ruimte en ondergrondse parking klaar zijn in maart 2017.

20.02.2015 / Selectie kandidaatstelling ZNA Middelheim

Veelaert Architecten en Boeckx Architecture & Engineering werden geselecteerd om een ontwerp op te maken voor de eerste fase van het "Paso Doble" Masterplan Ziekenhuis Middelheim Antwerpen.  Deze eerste fase behelst een mix van medisch, commerciële functies. Samen met het nieuw stedelijk entreeplein vormt het een nieuw gezicht van het ziekenhuis en de volledige campus.

05.02.2015 / Nieuw ontwerp Biodroom

Veelaert Architecten ontwerpt een groene gevel op de Bredabaan te Brasschaat.  De ontdubbelde gevel zorgt voor ventilatie, koeling, zonnewering en een gezond werkklimaat in één.

24.03.2014 / The making of Astridhof

Vizcon, het 3d-buro dat ons ontwerp van het Astridhof uitwerkte publiceerde 'the making of' op de wereld befaamde website van Ronen Bekerman, Architectural visualization blog.  Neem hier een kijkje om dit indrukwekkende werkproces te ontdekken.

07.12.2013 / PopUp LOOK!

LMG Ploem heeft de laatste jaren een interessant en vernieuwend oeuvre gerealiseerd. Hij weet bijzonder goed wat hij wil en hecht veel belang aan de eigen invulling van de toeschouwer. Daarom dat hij graag meewerkte aan het voorstel om de pas afgewerkte ruimte in de prachtige nieuwbouw aan de Frankrijklei 154, ontworpen door Veelaert Architecten en gebouwd door Democo, tijdelijk in te nemen.