Living Is Great

Appartementen en handelsgelijkvloers

OPDRACHTGEVER LG Antwerp
LIGGING Frankrijklei - Tabaksvest - Oude Vaartplaats, Antwerpen
PERIODE 2009 - 2013
OPPERVLAKTE 3.220 m2
STATUS gerealiseerd
AANNEMER Democo, Morel

1 van 5

www.livingisgreatinantwerp.be

Een nieuwbouw met 8 appartementen en duplex handelsruimte op nivo 0 en +1. Een witte speelse gevel in een rustig zwarte granieten kader. Een combinatie van lichtvoetigheid en massiviteit.

De witte doos kraagt 60 cm uit het zwarte gevelvlak. Dit herbergt het woongedeelte dat zich voltrekt vanaf nivo +2 tot nivo +7. Op nivo +8 is er een terugspringende verdieping in zink met plat dak. Over de volledige gevel breedte van de witte woondoos bevinden zich uitkragende terrassen die zijn opgebouwd uit betonnen gevelelementen met verspringende speelse verticale kolommen.

Er werd gebruik gemaakt van warme materialen in het interieur, ook de terrassen en het buitenschrijnwerk zijn in hout. S’nachts wordt een aangenaam lichteffect bekomen door het gebruik van ledverlichting die aangebracht werd op de balkons.

Voor Lg Antwerp realiseerden we ook 2 renovatieproject en 1 nieuwbouw project op de Oudevaartplaats.

De opbouw en gevelindeling zijn in harmonie met de omgeving. De 3 panden hebben elk hun eigenheid maar verwijzen naar elkaar in hun opbouw, ritmering van de ramen en het terugkerende materiaalgebruik: een gladde wit bepleisterde gevel, terugliggende aluminium ramen, sokkel in blauwe steen. De speelse borstwering met tekening in kant geeft elk gebouw zijn eigen twist.